Dumb & Dumber

Jim Carrey en Jeff Daniels zijn niet de slimsten in Dumb & Dumber

SBS 9 - maandag 12 december om 20:30

© http://www.btv.bg
In de komedie Dumb & Dumber gaan de vrienden Harry en Lloyd – allebei niet de scherpste potloden in de kleurdoos – achter een mooie vrouw aan om haar een koffer vol geld terug te geven.

De niet al te snuggere taxichauffeur Lloyd (Jim Carrey) rijdt de mooie Mary Swanson (Lauren Holly) naar het vliegveld. Als ze een koffertje met geld in zijn taxi achterlaat, besluit hij haar op te zoeken om het haar terug te geven.

Dumb & Dumber

Dat doet hij in Dumb & Dumber niet alleen. Lloyd reist samen met zijn al even domme vriend Harry (Jeff Daniels) achter Molly aan.

Harry en Lloyd moeten van Providence, Rhode Island helemaal naar Aspen in Colorado. Dat is nogal een trip: alles bij elkaar een dikke 3500 kilometer.

Ze zijn dus wel even onderweg. In die tijd belandt het sullige duo van de ene knotsgekke situatie in het andere bizarre avontuur.

Jeff Daniels

Dumb & Dumber is het regiedebuut van Bobby en Peter Farrelly. Volgens de broers wilden ze helemaal niet dat Jeff Daniels de rol van Harry zou spelen; dat was een idee van Jim Carrey.

De Farrelly's boden Daniels een schamel loon, in de hoop dat hij de rol daarom zou weigeren. Het liep anders: zonder blikken of blozen accepteerde de acteur het aanbod.

Zelfs zijn eigen agent vond dat een slecht idee. Die was bang dat het na Dumb & Dumber gedaan zou zijn met Daniels' acteercarrière.

Het liep anders: het is nog steeds een van de succesvolste films uit zijn loopbaan. 

Meer over