Dumbo

Dumbo: Wat je met flaporen al niet kan doen

SBS 9 - donderdag 4 oktober om 20:30

© Disney / © 2013 The Walt Disney Company Germany

Het kleine circusolifantje Dumbo heeft hele grote flaporen. Alle andere circusdieren lachen hem daarom uit. Maar dankzij die oren kan Dumbo iets wat geen andere olifant kan.

Circusolifant Jumbo heeft een zoontje: Dumbo. Hij heeft het niet van mama Jumbo, maar Dumbo heeft hele grote flaporen.

Dumbo

Alle andere dieren in het circus pesten Dumbo om zijn oren. Ook de mensen op de tribune lachen hem uit, daar kan zelfs zijn moeder niks aan veranderen. Gelukkig heeft Dumbo toch nog een vriendje: de muis Timothy. Dat is best bijzonder, want olifanten zijn eigenlijk bang voor muizen.

Dankzij Timothy ontdekt Dumbo dat die flaporen niet alleen maar lastig zijn. Ze geven hem ook een bijzonder talent: Dumbo kan vliegen!

Disneyklassieker

Disneyfilms Fantasia en Pinocchio gelden tegenwoordig als tekenfilmklassiekers. Toen de films in 1940 uitkwamen, waren ze niet direct een succes. Integendeel zelfs. Door die twee flops moest Walt Disney zijn volgende film niet alleen zo goedkoop mogelijk maken, het moest ook een succes worden.

Dat lukte allebei: Dumbo is de goedkoopste Disneyfilm ooit gemaakt. In de bioscoop bracht het vliegende olifantje meer geld op dan Fantasia en Pinocchio bij elkaar.

Meer over