Dwars door de Lage Landen

Arnout en zijn vrienden gaan door naar Antwerpen in Dwars door de Lage Landen

NPO 2 - zondag 26 mei om 20:17

© De chinezen/VPRO
Arnout Hauben en zijn wandelmaten laten in deze aflevering van Dwars door de Lage Landen Nederland achter zich. In Antwerpen bewonderen zij de kunstcollectie in de Sint-Pauluskerk. Het had maar weinig gescheeld of de meesterwerken waren er niet meer geweest.

Een oud legervliegtuig op het militaire vliegveld van Brasschaat trekt de aandacht van Arnout Hauben en zijn wandelmaten. In deze aflevering van Dwars door de Lage Landen laten zij Nederland achter zich. Ter hoogte van de Kalmthoutse Heide steken zij de grens met België over. In Brasschaat zijn ze onder de indruk van de geschiedenis van het legervliegtuig. Maar wie is de eigenaar van het toestel?

Antwerpen

Verderop in de Sint-Pauluskerk, midden in de rosse buurt van Antwerpen, bewonderen de heren meesterwerken van Rubens, Van Dyck en Jordaens. Het had maar weinig gescheeld of de kunstcollectie was er niet meer geweest. Een brand verwoestte 1968 een deel van de kerk. Prostituees, parochianen en studenten uit de buurt wisten de schilderijen in veiligheid te brengen.

Wanneer is Dwars door de Lage Landen op televisie te zien?

Dwars door de Lage Landen is iedere zondag vanaf 20:15 uur te zien bij VPRO op NPO2.

Meer over