Dwars door de Lage Landen

Fietsend over de Muur van Geraardsbergen in Dwars door de Lage Landen

NPO 2 - zondag 2 juni om 20:16

© De chinezen/VPRO
Arnout Hauben verruilt zijn wandelschoenen kortstondig voor een racefiets, want hij doet Geraardsbergen aan. Hier beklimt hij de Muur, een stevige helling die al vaak de beslissing bracht in de Ronde van Vlaanderen. Dwars door de Lage Landen, zo gaat Arnout op ontdekkingstocht door het Vlaamse landschap.

De wandeltocht die Arnout Hauben maakt in Dwars door de Lage Landen vordert gestaag. In deze een-na-laatste aflevering verruilt hij zijn wandelschoenen kortstondig voor een racefiets. Samen met cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens doet hij namelijk Geraardsbergen aan. Wielerfans kennen het plaatsje ongetwijfeld uit de Ronde van Vlaanderen. De beslissing in deze wielerklassieker viel geregeld op de Muur van Geraardsbergen, een pittige klim van ruim een kilometer lang.

Dwars door de Lage Landen

Hauben en zijn wandelmaten willen de Muur ook weleens beklimmen. Als ze hun wandelschoenen weer hebben aangetrokken lopen ze verder naar Amougies. Dit kleine dorpje staat bekend als het Woodstock van de Lage Landen, sinds het in 1969 werd overspoeld door duizenden hippies.

Wanneer is Dwars door de Lage Landen op televisie te zien?

Dwars door de Lage Landen is op zondag 2 juni om 20:16 uur te zien op NPO 2.

Meer over