Dwars door de Lage Landen

Arnout Hauben geniet met volle teugen van de zeearend in Dwars door de Lage Landen

NPO 2 - zondag 5 mei om 20:17

© VPRO
Arnout Hauben wandelt in deze aflevering van Dwars door de Lage Landen door Flevoland, waar hij een zeearend hoopt te zien. Hij heeft geluk. Op het moment dat hij het nest nadert, valt een kiekendief de zeearend aan. Een adembenemend spektakel volgt.

Presentator Arnout Hauben en zijn wandelmaten, cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens, zijn tijdens hun wandeltocht van Lauwersoog in Groningen naar De Panne in Vlaanderen aangekomen in Flevoland. Als ze in Dwars door de Lage Landen de polders in de jongste provincie van Nederland doorkruisen, vallen de mussen dood van het dak van de hitte. Toch zijn het heel andere vogels die de aandacht van de drie wandelaars opeisen.

Dwars door de Lage Landen

In het Ketelmeer heeft een zeearend een nest gebouwd en ze willen het imposante dier graag spotten. Dat is een hele uitdaging, want deze roofvogel laat zich niet elke dag zien. Maar de mannen hebben geluk: op het moment dat ze het nest naderen, valt een kiekendief de zeearend aan. Een adembenemend spektakel volgt.

Wanneer is Dwars door de Lage Landen te zien op tv?

Dwars door de Lage Landen is elke zondag om 20:15 uur te zien bij de VPRO op NPO 2.

Meer over