Dwars door de Lage Landen

Arnout Hauben ziet een jeugddroom uitkomen in Dwars door de Lage Landen

NPO 2 - zondag 12 mei om 20:17

© De chinezen/VPRO
Arnout Hauben is in deze aflevering van Dwars door de Lage Landen in Muiden, waar de stoomboot van Sinterklaas in de sluis ligt. Arnout aarzelt geen moment en springt aan boord van dit varend stukje jeugdsentiment. In het vestingstadje bewondert hij ook het Muiderslot.

Arnout Hauben en zijn reisgenoten, cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens, lopen in deze reeks van Dwars door de Lage Landen van Lauwersoog in Groningen naar de De Panne in Vlaanderen. Tijdens de vierde etappe passeren zij Muiden, waar de stoomboot van Sinterklaas in de sluis ligt. Arnout aarzelt geen moment en springt aan boord van dit varend stukje jeugdsentiment.

Lees ook: Dwars Door de Lage Landen levert tranen op in Flevoland 

Muiderslot

In het vestingstadje bewondert hij ook het Muiderslot. Graaf Floris V liet dit kasteel rond 1285 bouwen op een strategische plek: daar waar de Zuiderzee en de Vecht samenkomen. Alle voorbijvarende schepen moesten tol betalen. De volgende bestemming is Woerden, dat bekendstaat om zijn kaas. Geluidsman Ruben had de stad liever overgeslagen, want hij heeft een kaasallergie.

Wanneer is Dwars door de Lage Landen op televisie te zien?

Dwars door de Lage Landen is iedere zondag rond 20:17 uur te zien bij VPRO op NPO2.

Meer over