Dwars door de Lage Landen

Arnout Hauben sluit zijn wandeltocht af in Glimmen

NPO 2 - dinsdag 24 mei om 20:26

© VPRO
In deze laatste aflevering van Dwars door de Lage Landen is Arnout Hauben in het noorden van Nederland, waar hij onder meer Glimmen bezoekt. Een aantal jaar geleden werd een groot deel van de inwoners steenrijk dankzij de Postcode Loterij.

Na bijna 900 kilometer lopen door België en Nederland komt er een einde aan de tocht van programmamaker Arnout Hauben en zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens. In de laatste etappe van Dwars door de Lage Landen komen ze onder meer in het Groningse dorp Glimmen, een gemeenschap met twee heel verschillende verhalen.

Glimmen

In 1977 eindigde in Glimmen een treinkaping op tragische wijze: er vielen acht doden. Enkele jaren geleden kwam de plaats op een andere manier in het nieuws. Veel van de duizend inwoners werden in één klap steenrijk dankzij de Postcode Loterij. De hoofdprijs viel op de postcode 9756, de enige in het dorp. Het avontuur van Hauben en zijn gezelschap eindigt in Pieterburen, waar ze op zoek gaan naar een zeilboot die ergens op het wad moet liggen.

Meer over