Dying of the Light

Nicolas Cage doet nog één laatste klus

RTL 7 - vrijdag 23 april om 22:44

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Een ongeneeslijk zieke CIA-agent zal niet rusten voor hij zijn aartsrivaal in de kraag gevat heeft.

Al jarenlang werkt Evan Lake (Nicolas Cage) voor de CIA. Nu lijkt er een einde aan zijn carrière te komen: Evan is ongeneeslijk ziek.

Dying of the Light

Volgens Evan maakt dat niet uit. Zolang hij zich nog goed voelt, kan hij gewoon blijven werken.

Zijn superieuren denken daar in Dying of the Light anders over. Evans gezondheid is een te groot risico: hij moet met pensioen.

Dat laat de ervaren rot zich niet zomaar vertellen. Evan is namelijk nog helemaal niet klaar om te stoppen.

Voor hij kan rusten móet hij zijn aartsrivaal, de gevaarlijke terrorist Muhammad Banir, in de kraag vatten. Zijn jonge collega Milton Schultz (Anton Yelchin) helpt hem een handje.

Nicolas Cage

Niet lang voor Dying of the Light verscheen, protesteerden regisseur Paul Schrader, hoofdrolspelers Nicolas Cage en Anton Yelchin en producent Nicolas Winding Refn tegen de release.

Volgens Schrader had productiemaatschappij Grindstone de film van hen 'afgepakt'. Ze maakten de film af zonder input van regisseur en cast.

Uit protest ging de regisseur, zijn hoofdrolspelers en de producent samen op de foto. Het viertal droeg een T-shirt met daarop een clausule uit hun contract met Grindstone.

Ook vroeg Schrader het publiek om zijn nieuwste film vooral niet te gaan zien. Later keerde ook cameraman Gabriel Kosuth zich tegen Grindstone en de uiteindelijke film.

Meer over