Dynasties

De BBC-natuurserie Dynasties nu ook in Nederland te zien

NPO 1 - zondag 25 juni om 20:24

© BBC
Maghogho is het alfavrouwtje van de nog jonge familie stokstaartjes. Het is een verantwoordelijke taak om de familie met zeven pups te behoeden voor de gevaren van de Makgadikgadivlakte, een droge zoutwoestijn in Botswana. Of ze erin slaagt, zie je in deze aflevering van Dynasties.

Er lijkt geen leven mogelijk op de Makgadikgadizoutvlakte in Botswana. In de droge maanden kan het hier tot wel 50 graden Celsius worden. Deze aflevering van de BBC-natuurreeks Dynasties neemt er een kijkje en ontdekt voetsporen in de witte zoutdeken.

Stokstaartje in Dynasties

Op een heuveltje houdt een stokstaartje de omgeving in het oog. Het is Maghogho, het alfavrouwtje van een nog jonge stokstaartfamilie. Ze is nog onervaren, maar heeft de verantwoordelijke taak om de familie met zeven pups te behoeden voor de gevaren van de woestijn: rivalen, roofdieren en heftige zandstormen. En daar is een team voor nodig. Onderlinge strijd kan ze daarbij niet gebruiken. De pups zijn aan het spelen en hebben niets in gaten; Maghogho heeft de cirkelende roofvogels wel gezien.

Meer over