E.O.D.: Explosieven Opruimings Dienst

De E.O.D. gaat weer op pad

RTL 5 - donderdag 28 oktober om 20:31

© RTL
Het nieuwe seizoen van E.O.D.: Explosieven Opruimings Dienst begint met een spannende opdracht voor de maritieme EOD: voor de kust van Vlissingen liggen anti-invasiemijnen op de zeebodem. Marineduiker Ben is ter plaatse om de explosieven omhoog te takelen.

In het tweede seizoen van E.O.D.: Explosieven Opruimings Dienst maken de medewerkers van de EOD het land weer een stukje veiliger. In deze eerste aflevering is het onder meer de beurt aan de maritieme tak. Voor de kust van Vlissingen liggen mijnen op de zeebodem. Het gaat om vier anti-invasiemijnen die onderdeel waren van de Atlantikwall van nazi-Duitsland, de verdedigingslinie tegen de geallieerden langs de Noordzeekust.

Magneetvissen

Omdat de mijnen dicht bij de vaargeul liggen, gaat het team met spoed aan de slag. Marineduiker Ben bevestigt een kabel aan de mijnen, zodat ze naar boven komen. Vervolgens brengen de specialisten ze op het strand tot ontploffing. Verder haalt in Zutphen een magneetvisser granaten uit het water. Mick en Mike van de EOD schieten te hulp.

Meer over