Eat Pray Love

Julia Roberts eet, bidt en bemint

NET 5 - donderdag 25 juni om 20:30

© © TV24
In Eat Pray Love begint Liz na haar scheiding aan een persoonlijke ontdekkingstocht. In Rome, India en op Bali komt ze in contact met het goede leven, zichzelf en met de ware liefde.

Eat Pray Love vertelt het verhaal van Liz Gilbert (Julia Roberts). Niets staat haar geluk in de weg. Ze heeft een echtgenoot, een mooi huis en een goede baan. 

Eat Pray Love

En dat is misschien juist het probleem. Liz is altijd druk met andere zaken, nooit met zichzelf. Ze besluit het roer radicaal om te gooien.

Ze zet de scheiding van haar man door, en begint aan een lange vakantie. Haar eerste stop is Rome. Daarna gaat ze naar India en ze besluit haar reis af te sluiten op Bali.

In Rome leert Liz te genieten van het goede leven. Eten doet ze naar hartenlust, want die spijkerbroek kan ze gerust een maat groter kopen.

In India komt ze in aanraking met de spirituele kant van het leven. Ze probeert stil te zijn en haar dagen te vullen met meditatie. We zien in Eat Pray Love dat dat nogal opgave is.

'Attraversiamo'

Op haar laatste bestemming in Eat Pray Love verandert er iets in Liz. Ze heeft al die tijd geen mannen toegelaten, en stelt zich de vraag of dat wel is wat ze wil.

Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Er verschijnt een man in haar leven door wie ze beseft wat ware liefde betekent.

Tegen hem durft ze het woord uit te spreken dat haar is bijgebleven sinds haar tijd in Rome: 'Attraversiamo', oftewel 'laten we oversteken'.

Meer over