Echt Waar?!

26 april 2010 15:08 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Hij is blij dat hij, in goed overleg met de AVRO, de kans kreeg om zaterdagavondtelevisie te maken. Maar over een eventuele overstap naar RTL 4 wil Tijl Beckand (35) niets zeggen. Over Echt Waar?! des te meer.

Hoe is het programma ontstaan?
"Voor TV lab (waarbij nieuwe tvformats worden getest) heb ik een dag intensief samengewerkt met John de Mol. Daarna hebben we een paar keer koffie gedronken en gebrainstormd en kwam dit project voorbij. Jack Spijkerman zou het presenteren en daarnaast werd gezocht naar twee anderen."

Jij en Ruben van der Meer?
"Ik heb meteen aangegeven dat ik het programma het liefst samen met Ruben zou maken. Ik ken hem al heel lang. Samen hebben we enorm veel chemie; dat werkt prettig en levert leuke tv op."

Een beetje van John en een beetje van jezelf?
"Het format lag er al: stellingen waar twee totaal verschillende antwoorden op gegeven worden. Jack, Ruben en ik zijn wel nauw betrokken bij de invulling ervan. De vergaderingen zijn echt ontzettend leuk. De gekste stellingen komen voorbij. Wist je bijvoorbeeld dat een kip zonder kop maar liefst achttien maanden kan blijven rondlopen? Echt waar!... Of niet, natuurlijk."

Jullie hebben dus veel lol tijdens de opnamen?
"Gordon was te gast en de vraag ging over bourgondische diners. Hij zat aan een perfect gedekte tafel met een luit, maar brak al snel de tent af. Tja en dan doe ik graag mee. Het werd een zooitje, echt ál-les ging stuk. Later belde hij om te vragen of het enigszins bruikbare beelden waren of dat hij terug moest komen voor nieuwe opnamen. Heel sportief."

Hoe belangrijk is het succes?
"Toen we begonnen, had ik geen verwachtingen. Ik probeer een zo goed mogelijk programma te maken en niet zozeer te focussen op de kijkcijfers. Maar natuurlijk is het leuk als het zo goed bekeken wordt. Vooral voor Jack: híj trekt de kar, wij volgen slechts. Hij verdient absoluut succes."