Eddie the Eagle

Een bijzonder verhaal over de Engelse skispringer Eddie ‘the Eagle’ Edwards

Com. Centr. - vrijdag 11 augustus om 20:16

© Plurimedia
Eddie the Eagle is een film over een onwaarschijnlijke olympische held: de Engelse skispringer Eddie ‘the Eagle’ Edwards.

Al als klein jongetje weet Eddie Edwards het zeker: ooit wil hij meedoen aan de Olympische Spelen. Probleempje: hij heeft niet bepaald aanleg voor sport.

Eddie the Eagle

Daar laat Eddie zich niet door tegenhouden. Hij blijft het proberen tot hij dé sport voor hem heeft gevonden.

Na een tijdje heeft Eddie (Taron Egerton) een ding door: op de Zomerspelen gaat het hem niet lukken. Misschien dat hij op de Winterspelen meer geluk heeft?

Daar gooit Groot-Brittannië niet bepaald hoge ogen, dus misschien is er voor hem wel een plekje. Als het ook met skiën niks wordt, maakt hij in Eddie the Eagle de switch naar het schansspringen.

Dat werkt: in 1988 doet de zonderlinge Eddie namens het Verenigd Koninkrijk mee aan de Winterspelen in Calgary. Hij bakt er niks van, maar daar gaat het niet om.

Eddie heeft het gehaald, dat is alles wat telt.

Taron Egerton

Volgens de echte Eddie the Eagle is deze film over hem bijzonder goed gelukt. Hij vertelde aan de BBC dat de filmmakers het heel erg goed gedaan hadden.

Ook prees hij hoofdrolspeler Taron Egerton. Volgens Edwards had de acteur in Eddie the Eagle al zijn maniertjes en eigenaardigheden precies goed over weten te brengen.

Meer over