Edo Brunner speelt gastol in Keyzer & De Boer

Aan televisieminuten geen gebrek bij Edo Brunner. Je hoeft de tv maar aan te zetten, en meestal duikt de 37-jarige acteur annex presentator wel ergens op. Is het niet in zijn eigen programma Llinke Soep TV, dan wel ergens als gast, of in een bijrol in de serie Toen was geluk nog heel gewoon of, zoals vanavond in een gastrol in Keyzer en De Boer advocaten.

En dan hield hij onlangs ook nog weken de gemoederen bezig van de kijkers van Wie is de Mol? Op diverse internetfora werd hij vooraf al als Mol ‘ontmaskerd’, maar dat bleek uiteindelijk dus Dennis Weening te zijn, waarna Edo mooi even de overwinningspremie van ruim 20.000 euro in zijn zak stak.

Typecasting
Gemeenschappelijke deler in deze optredens (hadden we zijn verschijningen in Rozengeur & wodka lime, Baantjer en Grijpstra & De Gier al genoemd?) is de luchtigheid in zijn rollen. Een typisch gevalletje van typecasting, omdat producenten en castingbureaus in Nederland niet out-of-the-box durven te denken, stelt hij in het stadsmagazine MijnNl. "Serieuze goedzakken, de sukkels liggen me denk ik het beste, maar volgens mij ben ik toch ook best goed als klootzak."

Sullige getuige
Het bleek een van de redenen, waarom hij zijn deelname toezegde aan het theaterstuk Voor volk en Vaderland. "In deze voorstelling ben ik een enorme hufter." Maar vanavond kruipt Edo weer in zijn sullige huid, als hij een anonieme getuige neerzet in Keyzer en De Boer.

Reageren