Een avondje Art

Art Rooijakkers is eerst een uur te zien als presentator van De Spaanse droom. Daarna is hij, als eindredacteur, nauw betrokken bij Grenzeloos verliefd, waarvan vanavond alweer het derde seizoen begint.

In de eerste aflevering (dit seizoen kunnen we elke week anderhalf uur zwijmelen) zien we hoe Esther een leven probeert op te bouwen in Egypte. Na een toevallig samenzijn van slechts twaalf dagen besluit de Nederlandse dat Ahmed het waard is om huis en haard te verlaten. Maar wanneer Esther daadwerkelijk alleen in Caïro zit (ongehuwd samenwonen met de islamitische Ahmed is ongepast), wordt pijnlijk duidelijk dat ze hard moet werken voor haar geluk.

Dromen najagen
Art ziet veel overeenkomsten tussen De Spaanse droom en Grenzeloos verliefd: in beide programma's vertrekken mensen naar het buitenland om daar hun geluk te zoeken. ''De kandidaten komen soms letterlijk in een bouwput terecht. In Grenzeloos verliefd gaat het om vaak om totaal andere landen dan Nederland, waar ze geen werk kunnen vinden, waar het soms onveilig is voor vrouwen. Alleen het feit dat ze met de man van hun dromen zijn, maakt ze gelukkig. Voor de deelnemers aan beide programma's zal het moeilijk worden. Ze zijn ver van huis en missen familie en vrienden. Maar het feit dat ze hun droom najagen - of dat nu een bed & breakfast is of de liefde van hun leven - geeft zo'n boost dat alle andere dingen wegvallen.''

Naïef?
''En voor de kijkers thuis op de bank is het heel fijn om naar deze mensen en te denken: wat ben ik blij dat ik ervoor heb gekozen in Nederland blijven! Dan moet je maar bedenken: deze mensen hebben allemaal zo'n grote droom, die bekijken alles door een andere bril.'' Een roze, Art?

Reageren