Een excentrieke baas voor Thomas in Downton Abbey

14 November 2015 10:19 | kijktips | Door Televizier

© BBC

Het leven van de bedienden op Downton Abbey is niet erg afwisselend, dus vermaken ze zich met de perikelen van hun bazen. Net als wij. 

Edith Crawley heeft in Downton Abbey opnieuw problemen met haar uitgever. Zijn ideeën komen niet overeen met de hare en hij loopt boos bij haar weg. Thomas heeft ondertussen een sollicitatiegesprek op het landgoed Dryden Park, bij de excentrieke weduwnaar Sir Michael Reresby.

Bonus

Als bonus op de dvd van het eerste seizoen vertelt uitvoerend producent Gareth Neame dat hij de acteurs die bedienden spelen allemaal dezelfde opdracht meegaf bij hun spel: 'Beschouw de adellijke familie voor wie je werkt als personages uit een soap. Zij zijn jullie bron van vermaak.' Volgens hem is dat een reden waarom personeel in die tijd het werk volhield en een verklaring waarom Thomas probeert om weer butler te worden. 

Best verkochte serie

Downton Abbey mag zich de best verkochte serie én de best bekeken serie ooit uit Groot-Brittannië noemen. Toch komt er met dit zesde seizoen een eind aan het populaire kostuumdrama. Onder de fans bevinden zich onder andere de Rolling Stones en Michelle Obama. De presidentsvrouw heeft de makers met een handgeschreven briefje zelfs laten weten dat ze zo genoten heeft van de kerstafleveringen van de show. Er is overigens nog een sprankje hoop voor de doorgewinterde fans. De makers onderzoeken of er een Downton-speelfilm kan komen, die aansluit op het laatste seizoen. Een beslissing daarover is nog niet gevallen.

Meer over