Een goede buurt

2 Mei 2012 00:00 | kijktips | Door Televizier

Leontine Borsato maakt zich in Een Goede Buurt sterk voor mensen die wel wat steun en hulp kunnen gebruiken, en ze mobiliseert daarvoor de hele buurt. 

Beter een goede buur dan een verre vriend. Iedereen kent dit gezegde, maar het lijkt wel alsof mensen het tegenwoordig af en toe vergeten. Leontine Borsato blaast met Een Goede Buurt deze uitspraak nieuw leven in.

Buurt helpt mee
Iedere week staat een gezin centraal dat zulke grote problemen heeft, dat het niet meer weet hoe het deze moet oplossen. Dit kunnen problemen met de opvoeding zijn, trammelant in het huwelijk of een nijpende financiële situatie. Leontine trommelt de buurtbewoners op om het gezin te helpen.

Helpende hand
De mensen uit de wijk hebben in het begin geen idee om welke familie het gaat. Een van de gezinsleden komt tijdens een buurtbijeenkomst uit voor de problemen. Daarna gaan Leontine en de buurt aan de slag en bieden het desbetreffende gezin een helpende hand. Gaat het de buurt lukken om het gezin er weer bovenop te helpen?

Leontine Borsato
Bij de redactie van SBS 6 stromen de brieven binnen van mensen die hulp kunnen gebruiken. „Het is best confronterend en zeker niet gemakkelijk te merken hoe veel mensen onze hulp nodig hebben”, zegt Leontine.

 

Meer over