Een huis vol

Opruimen geblazen voor de familie Zeldenrust in Een Huis Vol

NPO 1 - dinsdag 3 januari om 19:05

© KRO-NCRV/Stijn Ghijsen
Jantina Zeldenrust plant jaarlijks een speciale dag om door alle kledingbakken te gaan en de kinderen oude kleren te laten passen. Ook de familie Cudogham heeft een terugkerend ritueel: de dag van de krullenkapper. Een Huis Vol volgt de drukbezette gezinnen tijdens hun dagelijkse bezigheden.

Jantina Zeldenrust bewaart veel oude kleding van de kinderen, omdat later een ander gezinslid misschien nog iets kan dragen. Ze plant ieder jaar een dag in om door alle kledingbakken te gaan en de kinderen de kleren te laten passen, al is niet iedereen daar in deze aflevering van Een Huis Vol blij mee.

Een Huis Vol

Ook de familie Cudogham heeft een terugkerend ritueel: de krullenkapper. De dreadlocks van Seven en Oos hebben een speciale behandeling nodig, maar daar weet vader Iven wel raad mee. Net als de familie Zeldenrust recyclen de Cudoghams hun kleding. “Wij gooien niks zomaar weg. Als we kleding kopen is dat of tweedehands, of wat in de uitverkoop overblijft bij de grote ketens. Wat voor een ander niks is, maken wij met de juiste combinatie juist weer helemaal hip.”

Meer over