Een stukje musical in Grey's Anatomy

Een zeer muzikale aflevering van Grey's anatomy vanavond: alle acteurs staan op de ziekenhuisvloer voor een wel heel speciale musicalaflevering van de populaire medische dramaserie.

In eerste instantie zat Patrick Dempsey (Derek 'McDreamy' Shepherd) totaal niet te wachten op 'Glee's anatomy'. Ook Ellen 'Meredith' Pompeo had zo haar bedenkingen, herinnert Grey's anatomy-bedenkster Shonda Rhimes zich. "Ze kwam naar me toe en riep: 'Dit is toch gekkenwerk, we gaan toch niet echt met z'n allen staan dansen en zingen?!' Maar na de eerste repetitie was ze dolenthousiast. 'Ik ben de laatste die het toegeeft als ik fout zit', zei ze tegen me. 'Maar dit is écht leuk. Ik wil nog meer zingen!"

Eerbetoon aan fans
Volgens Shonda, die zelf het script schreef, zijn die liedjes niet zomaar gekozen om de aflevering op te leuken. "De muziek heeft een doel; elk nummer hangt samen met de verhaallijn. Alles draait om complicaties bij de zwangerschap van Callie (Sara Ramirez). Daarnaast is het een eerbetoon aan de fans. Muziek speelde een belangrijke rol in de eerste seizoenen van Grey's anatomy en trouwe kijkers zullen een groot aantal bekende liedjes horen die op een totaal onverwachte manier worden gebracht."

Reageren