EenVandaag

Stikstof en migratie centraal in het EenVandaag-verkiezingsdebat 2023

NPO 1 - maandag 13 maart om 18:17

© Nico Kroon
Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen kruisen zeven landelijke politieke kopstukken de degens, onder meer over stikstof en migratie. Pieter Jan Hagens leidt het debat in de Rotterdamse erasmus Universiteit, zo is te zien in deze aflevering van EenVandaag.

Nog twee dagen, dan zijn in Nederland de Provinciale Statenverkiezingen. Daarmee krijgen niet alleen de provincies een nieuw bestuur, maar verandert ook de Eerste Kamer van samenstelling. De stembusstrijd is dus belangrijk voor het kabinet Rutte-IV. Dat blijkt ook uit deelnemerslijst van het EenVandaag-verkiezingsdebat.

EenVandaag-verkiezingsdebat 2023

Zeven landelijke kopstukken gaan daarvoor met elkaar in discussie: Sigrid Kaag (D66) kruist de degens met Wopke Hoekstra (CDA) en Caroline van der Plas (BBB) over stikstof; Mark Rutte (VVD) met Geert Wilders (PVV) en Attje Kuiken (PvdA) over migratie. Het slotdebat gaat over economie. Daaraan doen alle zes mee, net als SP-voorvrouw Lilian Marijnissen. Strijdperk is de Rotterdamse Erasmus Universiteit; Pieter Jan Hagens leidt het debat.

Meer over