Wie is de Mol?

Eindelijk ontmaskerd

NPO 1 - zaterdag 14 maart om 20:30

© Avrotros
Na negen weken zit de jacht op de Mol erop. De saboteur maakt zich vanwege het coronavirus dit jaar niet bekend in de uitzinnige menigte rond Vondel CS, maar in een veilige studio. Is het Miljuschka, Nathan, Rob of Buddy?

Na negen weken is het liegen en bedriegen voorbij in Wie is de Mol? Anders dan andere jaren zijn er geen drie finalisten maar vier. Nathan Rutjes, Miljuschka Witzenhausen, Rob Dekay en Buddy Vedder maken allemaal kans op de titel Mol 2020. 

Nathan de mol?

De afgelopen jaren was de ontknoping al niet meer in het land van bestemming, maar rechtstreeks vanuit het Vondelpark in Amsterdam. De winnaar en verliezer wisten na maanden wachten pas wie hen te grazen had genomen. De meningen over de saboteur waren dit seizoen sterk verdeeld. Vooral de laatste vijf kandidaten hadden allemaal de Mol kunnen zijn, aldus de trouwe fans. Alleen van Leonie weten we inmiddels zeker dat ze het niet is: zij is de laatste afvaller geweest. Nathan Rutjes was wekenlang topfavoriet en zit nog in het spel. Zou de oud-voetballer de mol zijn? Kijkers konden zijn altijd positieve instelling en fanatisme in ieder geval wel waarderen.

Ticket naar China

De molfinale is niet alleen heel spannend, maar voor de tien kandidaten ook een gezellige reünie. Al is het niet zo dat ze elkaar na hun avontuur geen contact meer hebben gehad. Volgens Anita Witzier spreken ze elkaar via een groepsapp en hebben ze de eerste twee afleveringen met z'n allen gekeken. Dat kandidaten Wie is de Mol? niet meteen kunnen loslaten, blijkt uit Anita's verhaal over haar thuiskomst. "Vlak nadat ik weer terug was in Nederland zag ik tijdens een wandeling een dode mol liggen. Ik wist niet wat ik zag! Ik dacht: misschien ligt er wel een ticket naar China eronder. Je wordt gek."

Meer over