Oranje!

EK-kwalificatie Nederland - Noord-Ierland

NPO 3 - donderdag 10 oktober om 21:32

© ANP
Na de overwinningen op Duitsland en Estland wordt de kans op een EK-kwalificatie steeds groter voor Oranje. De volgende stap is de wedstrijd tegen Noord-Ierland, die het zonder spits Conor Washington moet stellen.

Oranje staat er goed voor in de kwalificatie voor het EK 2020. Het verrassend sterke Noord-Ierland vindt een geïnspireerd elftal en een bomvolle Kuip tegenover zich. Winst brengt Nederland naar de tweede plaats in groep C.

Hoop

Er was even onzekerheid over de kansen van Oranje in de EK-kwalificatie, maar de hoop is terug na klinkende overwinningen op Duitsland en Estland. Memphis Depay voelt zich thuis in de ploeg, Matthijs de Ligt is de vertrouwde rots in de defensie, Donyell Malen en Frenkie de Jong maakten hun eerste goals voor Nederland.

Virgil van Dijk

Aanvoerder Virgil van Dijk heeft een mooie groep, die het Ronald Koeman makkelijk maakt. Of zoals Johan Derksen het zei in Veronica inside: “Goede spelers maken een goede bondscoach, niet andersom.” In de uitverkochte Kuip neemt Oranje het op tegen het verrassend sterke Noord-Ierland. Dat speelt waarschijnlijk zonder spits Conor Washington, die onlangs een hamstringblessure opliep. Winst brengt Nederland naar de tweede plaats in groep C.

Meer over