NOS EK voetbal: Engeland - Duitsland

EK Voetbal: Engeland en Duitsland vechten het op Wembley uit

NPO 1 - dinsdag 29 juni om 17:50

© AFP

Met België – Portugal hebben we al een kraker in de achtste finales van EURO2020 achter de rug, maar dinsdagavond doen Engeland en Duitsland het nog eens dunnetjes over. In Londen maken de Europese grootmachten onderling uit wie zich bij de laatste acht van het toernooi schaart.

Engeland komt voor de vierde keer dit toernooi in actie op Wembley. In Londen won de formatie van bondscoach van Kroatië (1-0), speelde het gelijk in de burenruzie met Schotland (0-0) en waren The Three Lions met 0-1 te sterk voor Tsjechië. Beide goals van Engeland op EURO2020 werden gemaakt door Raheem Sterling. De buitenspeler van Manchester City werd 500 meter van Wembley geboren en schitterde in de poulefase dus op bekende grond. Kan hij Duitsland ook pijn doen?

Bus

Duitsland wist met de hakken over de sloot de achtste finales te bereiken. Tegen Hongarije keek de equipe van bondscoach Joachim Löw lang tegen een achterstand aan en mocht het in de slotfase uiteindelijk Bayern München-middenvelder Leon Goretzka danken voor de gelijkmaker (2-2) en de uiteindelijke plaatsing voor de achtste finales. Een oude uitspraak werd zo nog maar weer eens waarheid. “Van Duitsers heb je pas gewonnen als ze met de bus de stad uit zijn”, zei cabaretier Youp van ’t Hek ooit. Engeland is dus gewaarschuwd. 

Meer over