NOS EK voetbal: Kwartfinale België - Italië

EK Voetbal: België en Italië moeten het uitvechten in München

NPO 1 - vrijdag 2 juli om 20:55

© AFP

De absolute kraker in de kwartfinales van EURO2020 is het duel tussen België en Italië. Beide Europese grootmachten worden als voornaamste kandidaat gezien voor de EK-titel.

België liep simpel door de poulefase met drie overwinningen, waarna Portugal wachtte in de achtste finale. Een uithaal van een meter of 25 van Thorgan Hazard was voor onze Zuiderburen uiteindelijk genoeg voor de overwinning (1-0). Smetje op deze op de Portugal was het uitvallen van spelmaker Kevin de Bruyne en aanvoerder Eden Hazard. De Bruyne werd de wedstrijd uitgeschopt en moest het strijdtoneel verlaten met een enkelblessure. Hazard greep na een sprint naar zijn hamstring en liet zich direct vervangen. Bondscoach Roberto Martinez acht het onmogelijk beide spelers fit aan de aftrap te krijgen. “De kans dat ze spelen is 50-50. Maar als we de halve finale zouden halen, kunnen ze sowieso spelen”, gaf Martinez te kennen.

Olie

Om de halve finale van EURO2020 te halen, moeten de Belgen afrekenen met Italië. De equipe van bondscoach Roberto Mancini maakte indruk in de groepsfase met drie zeges, maar in de achtste finale tegen Oostenrijk hadden de Italianen een verlenging nodig om plaatsing af te dwingen (2-1 nv). De Italianen speelden alle poulewedstrijden in Rome, maar moesten voor het duel met Oostenrijk naar Wembley. Tegen België is de Allianz ArenA in München, de thuishaven van recordkampioen Bayern München, het decor. Bondscoach Mancini is in ieder geval niet bang voor de Belgen. "Ik heb zelfs voor de wedstrijd gezegd dat de wedstrijd tegen Oostenrijk mogelijk moeilijker zou worden dan de kwartfinale", gooit de Italiaan wat olie op het vuur. 

België – Italië is vrijdag 2 juli om 21:00 uur te zien bij de NOS op NPO1.

Meer over