NOS EK voetbal: Italië - Oostenrijk

EK Voetbal: Onpasseerbaar Italië treft buurland Oostenrijk in achtste finale

NPO 1 - zaterdag 26 juni om 20:55

© AFP

Om 21:00 uur zaterdagavond kruisen Italië en Oostenrijk de degens met elkaar in Londen. De Italianen maakten indruk in de groepsfase en worden door velen gezien als outsider voor de titel.

Italië mocht drie keer in Rome aantreden tijdens de groepsfase. Tegen Turkije (3-0), Zwitserland (3-0) en Wales (1-0) werd drie keer gewonnen en geen enkele goal geïncasseerd. Dat is inmiddels meer regelmaat dan uitzondering bij ‘de Azzuri’, want doelman Gianluigi Donnarumma is al meer dan 1.000 minuten niet gepasseerd.

Droom

Tegenstander Oostenrijk staat voor het eerst in de geschiedenis van het land in de knock-outfase van het EK. Na een 3-1 zege op Noord-Macedonië volgde een 2-0 nederlaag tegen Nederland. In het laatste groepsduel was een 1-0 zege op Oekraïne meer dan voldoende om zich bij de laatste zestien te voegen. Aanvoerder David Alaba is vol vertrouwen. “We hebben allemaal gezien hoe Italië speelde tijdens de groepsfase. Maar we zijn hier bezig met een droom en zijn er heilig van overtuigd dat in het voetbal alles mogelijk is.”

Meer over