NOS EK voetbal: Noord-Macedonië - Nederland

Nederlands elftal wil Oranjekoorts voeden tegen Noord-Macedonië

NPO 1 - maandag 21 juni om 17:50

© ANP
Het Nederlands elftal onder leiding van Frank de Boer speelt maandagavond om 18:00 uur zijn derde groepswedstrijd op EURO2020. Buiten de eer en de premie staat er voor Oranje in Amsterdam niet heel veel meer op het spel. Alhoewel.

Het Nederlands elftal wil met drie overwinningen de poulefase afsluiten. Na de 3-2 zege op Oekraïne en de 2-0 overwinning tegen Oostenrijk zijn de achtste finales al bereikt en de Oranjekoorts is daardoor behoorlijk gestegen. De equipe van trainer Frank de Boer krijgt in de Johan Cruijff ArenA maandagavond nog één keer de kans zich aan het Nederlandse publiek te laten zien en hen massaal achter zich te krijgen. Tegen voetbalde Noord-Macedonië moet het mogelijk zijn de Oranjekoorts bij het publiek te voeden.

Duo

Bondscoach Frank de Boer gaf zondag bij de NOS aan dat hij niet teveel gaat wijzigen in zijn basisopstelling voor het duel met Noord-Macedonië. De Boer liet los slechts twee wijzigingen te doen en een oplettende cameraman van de NOS zag kans in te zoomen op een briefje op het veld. Daarom stonden de namen van Donyell Malen en Ryan Gravenberch geschreven. Het Eredivisieduo krijgt maandagavond in Amsterdam de kans zich te laten zien. Wout Weghorst en Marten de Roon zullen dan vanaf de bank beginnen.

Goran Pandev

Noord-Macedonië verloor de eerste twee wedstrijden in de poule. In hun openingsduel was Oostenrijk met 3-1 te sterk, waarna in de tweede wedstrijd een goed resultaat tegen Oekraïne lang tot de mogelijkheden behoorde. Uiteindelijk moest met met 2-1 hun meerdere erkennen. Bij Noord-Macedonië staat het duel met Oranje in het teken van het afscheid van Goran Pandev. De aanvaller was eigenlijk al gestopt met voetbal, maar omdat Noord-Macedonië zich voor het eerst in de geschiedenis plaatste voor een EK voetbal, besloot de 37-jarige spits en aanvoerder zijn land te vertegenwoordigen op het eindtoernooi. Het duel met het Nederlands elftal wordt zijn laatste wedstrijd als profvoetballer.

Meer over