Electric avenue

Nieuwe vijfdelige reeks Electric Avenue van start op NPO3

NPO 3 - vrijdag 16 september om 20:27

© VPRO
In de nieuwe vijfdelige reeks Electric Avenue onderzoeken Nicolaas Veul, Charisa Chotoe en Danny Ghosen de invloed van moderne technologieën op onze levens. Ooit hadden we dromen en idealen over het nieuwe digitale tijdperk, maar is die droom niet inmiddels in een nachtmerrie geworden?

De informatieve reeks Electric Avenue laat in vijf afleveringen verhalen over de mens in relatie tot technologie zien die rechtstreeks uit de toekomst lijken te komen, maar gewoon in het hier en nu te vinden zijn. Zo heeft een commercieel bedrijf in de VS met kunstmatige intelligentie een systeem opgezet dat de politie helpt om sneller ter plaatse te zijn op de plaats delict. Danny Ghosen gaat kijken in de gevaarlijkste wijk van Chicago. Maakt Big Brother de Amerikaanse steden ook echt veiliger?

Electric Avenue

Maar voordat dat zover is, kijken de presentatoren in deze eerste aflevering allereerst naar de gayscene. Wie de gaybar niet aandurft, komt heel makkelijk in contact met andere mannen via apps als Grindr. Dat gaat in Israël en Palestina over politieke grenzen en zelfs landsgrenzen heen. Maar een digitaal dubbelleven maakt ook kwetsbaar. Terwijl in Europa reclamespotjes lopen over vrijzinnig Tel Aviv, maakt het Israëlische leger jacht op Palestijnse gays.

Meer over