Ella Enchanted

Anne Hathaway wil van haar bijzondere gave afkomen in Ella Enchanted

NET 5 - donderdag 28 december om 23:04

© Disney

Ieder kind in het sprookjesland waar Ella geboren is, krijgt een deugdzaam geschenk van de hoofdfee. In Ella's geval is dat gehoorzaamheid. Met die eigenschap is ze in Ella Enchanted alleen niet blij.

Ella Enchanted is geen veelgeprezen drama of Oscarwinnend meesterwerk, maar een vermakelijk sprookje over een meisje dat haar uiterste best doet om van een ‘gave’ af te komen die een fee haar bij haar geboorte heeft gegeven.

Anne Hathaway

Ella (Anne Hathaway) kan namelijk niet anders dan gehoorzamen. Dat klonk misschien ooit als een goed idee, maar nu Ella volwassen is, heeft ze er vooral last van. Iedereen kan Ella zomaar voor zijn of haar karretje spannen. Of ze daar nu goede of slechte bedoelingen mee hebben.

Dat is niet echt handig. Zeker niet nu Ella's vader na de dood van haar moeder is hertrouwd met een feeks van een vrouw. Ella wil niet dat haar stiefmoeder en haar al even gemene stiefzusjes misbruik van haar maken. Ze moet van die betovering af zien te komen. Daarvoor gaat ze op zoek naar de fee die dit op haar geweten heeft.

Ella Enchanted

Ella Enchanted is een sprookje, dus de prins op het witte paard kan ook niet ontbreken. Prins Char (Hugh Dancy) helpt Ella in haar zoektocht naar de fee. Onderweg beleven ze allerhande avonturen en zingen ze liedjes. ‘Somebody to love’ van Queen bijvoorbeeld.

Meer over