Empire State: Het grote geld lonkt voor Liam Hemsworth

30 november 2018 12:16 | kijktips | Door Televizier

© RTL 7

Jeugdvrienden en immigranten Chris en Eddie hebben totaal andere ambities in het New York van 1982. Chris wil politieagent worden, Eddie geeft de voorkeur aan illegale praktijken. Het duo kiest uiteindelijk voor het grote geld.

In Empire State proberen Chris en Eddie zich staande te houden in New York. Chris wil politieagent worden, maar de politieacademie wijst hem af.

Empire State 

Uiteindelijk gaat Chris (Liam Hemsworth) als nachtwaker aan de slag bij een geldtransportbedrijf. Hij merkt op dat de miljoenen erg slecht beveiligd zijn en vertelt dit aan zijn vriend.

Eddie (Michael Angarano) ziet zichzelf al zwemmen in het geld en haalt Chris over de boel te beroven.

Ze houden in hun plan alleen geen rekening met rechercheur James Ransome (Dwayne ‘The Rock’ Johnson). Bovendien krijgt het tweetal lokale criminelen achter zich aan, die ook wel wat zien in de buit.

Werkelijkheid

Regisseur Dito Montiel liet zich voor Emire State inspireren door de werkelijkheid. In 1982 beroofden criminelen na een tip van een bewaker een geldtransportbedrijf. Ze namen 11 miljoen dollar mee.

Het was destijds de grootste overval uit de Amerikaanse geschiedenis. De daders werden uiteindelijk gepakt, maar van de 11 miljoen dollar vond de politie maar 1,5 miljoen terug.

Chris Potamitis, in 1982 een van de overvallers, trad opvalend genoeg op als producent van Empire State...

Meer over