Enemy at the Gates

Jude Law schiet met scherp in oorlogsfilm Enemy at the Gates

Paramount - woensdag 31 januari om 20:30

© Universal Studios. - Foto: Alex Bailey.
In de Tweede Wereldoorlog is de Russische sluipschutter Vasili Zajtzev een held in eigen land. Enemy at the Gates vertelt zijn verhaal.

In de winter van 1942 is de Tweede Wereldoorlog in volle gang. In de straten van de Russische stad Stalingrad leveren de Russen en de Duitsers strijd om elke meter.

Enemy at the Gates

Voor de geallieerden zou het een ramp zijn als de nazi’s Stalingrad in handen krijgen. Als Stalingrad valt, valt heel Rusland. De Russen verdedigen zich met hand en tand. Sluipschutter Vasili Zajtzev (Jude Law) is een belangrijk onderdeel van die strijd. Hij verschanst zich in de straten van Stalingrad en schakelt nazi na nazi uit. Met meer dan honderd kills op zijn naam is Vasili een nationale held.

Officier Danilov (Joseph Fiennes) gebruikt Vasili in Enemy at the Gates niet alleen als wapen tegen de Duitsers, hij zet de sluipschutter ook in voor propaganda.

Liefde in tijden van oorlog

De nazi’s zijn niet van plan om Vasili ongestoord zijn gang te laten gaan. Ze sturen hun beste sluipschutter naar Stalingrad om hem te stoppen: Majoor König (Ed Harris).

Hoewel de slag om Stalingrad in Enemy at the Gates in volle gang is, hebben de soldaten toch tijd om verliefd te worden. Danilov en Vasili vallen allebei voor de mooie Tania (Rachel Weisz). 

Meer over