Engel

Isa Hoes en Barry Atsma in feelgoodfilm Engel

RTL 4 - vrijdag 30 december om 13:30

© filmdepot.nl/api
Engel is een jong, verlegen meisje en zij kan wel wat hulp gebruiken.

Engel (Liz Vergeer) is bijna twaalf, woont in Amsterdam en is best gelukkig, maar ook verlegen en een beetje onzeker. Dat laatste verandert als ze bij toeval een bijzonder klokje vindt.

Engel

Ze ontdekt dat als ze een wens uitspreekt tegen het uurwerk, deze op wonderbaarlijke wijze uitkomt. Zij was altijd een buitenbeentje, maar binnen de kortste keren is Engel het populairste meisje van de school, maar wordt ze daar ook echt gelukkiger van?

Isa Hoes

Isa Hoes stond bekend als actrice, maar ontpopte zich ook tot een populair schrijfster. Toen ik je zag, het boek dat ze schreef over haar leven met Antonie Kamerling, werd een groot succes.

Toen haar uitgever haar vroeg of zij een kinderboek kon schrijven, moest Hoes daar even over nadenken. Dus vroeg ze haar destijds tienjarige dochter Vlinder of ze haar kon helpen met haar kinderfantasie. Vlinder liet haar fantasie de vrije loop en Hoes kon het zo in een verhaalvorm gieten. Het kinderboek Engel was een feit.

Dennis Bots

Filmregisseur Dennis Bots werd naar voren geschoven, met wie Isa Hoes de serie Rozengeur & wodka lime maakte. Zelf speelt ze de briljante, maar tevens chaotische moeder.

Meer over