Enter the Dragon: Bruce Lee laat zien wat hij kan

29 november 2018 23:15 | kijktips | Door Televizier

© Warner Bros

Jackie Chan is groot, maar Bruce Lee is de allergrootste Aziatische actieheld ooit. Enter the Dragon is zijn meesterwerk, en zijn laatste film.

Bruce Lee kwam van Hongkong naar Amerika om het te maken in Hollywood. In het begin speelde hij vooral komische rollen: Lee werd bekend als Kato in de serie The Green Hornet. Pas toen hij weer terugging naar Hongkong werd hij echt succesvol.

Enter the Dragon

In Enter the Dragon speelt Bruce Lee de rol van martial-artsexpert Lee. De Britse geheime dienst vraagt hem mee te doen aan een prestigieus vechtsporttoernooi. De organisator van dat toernooi is de gevaarlijke crimineel Han (Kien Shih).

Het is de bedoeling dat Lee uitvogelt of Han een omvangrijke opiumsmokkel runt. Als Lee ontdekt dat Han verantwoordelijk is voor de dood van zijn zus, heeft hij nog een extra reden om te gaan: wraak.

Eigenlijk is het verhaal van Enter the Dragon helemaal niet zo belangrijk. Waar het wel om draait zijn de gevechtsscènes. Bruce Lee was een meester in zijn vak, dus op dat vlak zit het wel snor.

Laatste film

Enter the Dragon moest de film worden die van Bruce Lee een echte ster zou maken. Zo ver kwam het nooit. Lee overleed op 20 juli 1973, zes dagen voor de première van de film.

Meer over