Erin Brockovich

Julia Roberts laat zien hoe je je mannetje staat als Erin Brockovich

NET 5 - zondag 3 maart om 20:00

Julia Roberts speelt in Erin Brockovich een alleenstaande moeder die de strijd aangaat met een energiebedrijf dat het water in haar omgeving vervuilt.

Erin Brockovich (Julia Roberts) is een alleenstaande moeder die een baantje vindt als assistent op een advocatenkantoor. 

Erin Brockovich

Niemand neemt haar serieus met haar ordinaire kleding en onaangepaste gedrag. Dat verandert wanneer ze een milieuschandaal in de omgeving op het spoor komt.

Ze ontdekt dat een energiebedrijf in het geheim probeert land op te kopen dat het bedrijf ooit gebruikt heeft om giftig afval te dumpen. Veel mensen die in die gebieden wonen kampen met ernstige gezondheidsklachten.

Omdat haar baas huiverig is om zo'n groot bedrijf voor de rechter te slepen, duikt Erin Brockovich zelf in de zaak. Daarbij ondervindt ze aan alle kanten tegenwerking, maar dat maakt haar alleen maar vastberadener.

Julia Roberts

Erin Brockovich verkocht de rechten van haar autobiografie voor 100.000 dollar aan filmmaatschappij Universal. Daar kreeg ze geen spijt van.

Buiten dat het haar een aardig zakcentje opleverde, was Brockovich zeer te spreken over het spel van Julia Roberts.

Ook is de film volgens haar voor zo'n 98 tot 99 procent waarheidsgetrouw. Brockovich is zelf ook even in de film te zien: ze speelt een serveerster in een hamburgerrestaurant.

Julia Roberts won voor haar vertolking van Erin Brockovich een Oscar. Daarnaast leverde de film haar een forse bak geld op: haar gage bedroeg maar liefst 20 miljoen dollar.

Meer over