Escape Plan 2: Hades

Kan Sylvester Stallone ook ontsnappen in Escape Plan 2: Haded?

RTL 7 - zondag 6 november om 22:16

© metrofilms.com
In dit vervolg op Escape Plan moet Sylvester Stallone het zonder Arnold Schwarzenegger doen. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: hij krijgt hulp van Dave Bautista.

In Escape Plan wist ontsnappingsexpert Ray Breslin (Sylvester Stallone) uit een zwaarbewaakte gevangenis te ontsnappen. Dat deed hij niet alleen: medegevangene Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) hielp hem een handje.

Escape Plan 2: Hades

In dit vervolg op Escape Plan keert Rottmayer niet meer terug. Dat betekent niet dat Breslin er deze keer alleen voor staat. De oude ontsnappingskunstenaar heeft een team collega's om zich heen. Zijn lievelingetje? Dat is de talentvolle Shu (Xiaoming Huang). Breslin herkent veel van zichzelf in hem.

Logisch dus dat de oude baas in actie komt als Shu verdwijnt. Maar waar is hij heen? Ray ontdekt in Escape Plan 2: Hades dat zijn protegé vastzit in een extreem goed beveiligde gevangenis.

Dave Bautista

Hoe krijg je iemand daar weer uit? Of eigenlijk: hoe kom je daar überhaupt eerst binnen?

Gelukkig hoeft Sylvester Stallone dat in Escape Plan 2: Hades niet in zijn eentje uit te zoeken. Zijn team staat hem bij. En dat zijn niet de minsten. Types als rapper 50 Cent en worstelaar-actieheld Dave Bautista (bekend als Drax in Guardians of the Galaxy) staan hem bij.

Sylvester Stallone

Hoewel zijn naam prominent op de poster prijkt, heeft Sylvester Stallone eigenlijk maar een kleine rol. In de hele film is hij maar een kwartiertje in beeld. Misschien dat dat wel de reden is dat Stallone niet tevreden is over Escape Plan 2: Hades. Tijdens zijn promotour voor Escape Plan 3 zei de acteur: "Escape Plan 2 was de slechtst in elkaar geflanste film uit mijn hele carrière." 

Meer over