Escape Plan

Sylvester Stallone ontsnapt uit de bak

RTL 7 - woensdag 24 maart om 20:29

© Foto: Steve Dietl / Summit Entertainment, LLC.
Sylvester Stallone speelt in Escape Plan een man met een bijzonder beroep. Ray Breslin laat zich tegen betaling opsluiten in gevangenissen. Vervolgens probeert hij te ontsnappen en vertelt hij zijn opdrachtgever waar de lekken in de beveiliging zitten.

Ray is de beste in zijn vak omdat hij zich altijd aan zijn drie stelregels houdt. Hij zorgt ervoor dat hij de lay-out van de gevangenis kent en dat hij weet hoe het er dagelijks in de gevangenis aan toegaat. En hij zorgt ervoor dat hij altijd hulp heeft van buitenaf.

Escape Plan

Die hulp van buitenaf kan hij in Escape Plan goed gebruiken. Een CIA-agent vraagt hem uit een zwaarbewaakte geheime gevangenis te onstnappen.

Dat lijkt een routineklus, maar eenmaal in hightechgevangenis The Tomb blijkt dat toch tegen te vallen. Rays contactpersonen zijn nergens te bekennen.

Het lijkt erop dat hij in de val is gelokt. Mooi dat Ray zich daardoor niet uit het veld laat slaan.

Hij werkt samen met medegevangene Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) aan een ingenieus ontsnappingsplan.

Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger

Stallone en Schwarzenegger zijn de grootste actiehelden van de jaren 80 en 90, maar ze waren eigenlijk nog nooit samen in een film te zien. Tot Arnie een piepklein bijrolletje kreeg in Sly's The Expendables. 

Dat beviel beide heren zo goed dat ze besloten vaker samen te werken. Arnie kreeg een grotere rol in The Expendables 2. 

In Escape Plan spelen de actiehelden op leeftijd samen de hoofdrollen.

Meer over