Escape Room

Escape Room: een spelletje op leven en dood

RTL 7 - maandag 31 oktober om 20:29

© CTMG
In de thriller Escape Room moet een stel deelnemers zien te ontsnappen uit – hoe kan het ook anders – een levensgevaarlijke escaperoom.

Door de groeiende populariteit van escaperooms kon een film over dat fenomeen niet uitblijven. In deze spannende, maar tegelijkertijd nauwelijks verrassende thriller zien we hoe een aantal mensen een mysterieuze kubus krijgt opgestuurd.

Escape Room

Die kubus blijkt een uitnodiging voor een exclusieve escaperoom, met de belofte dat ze 10.000 dollar kunnen winnen. De deelnemers moeten hun telefoons inleveren zodat ze niet vals kunnen spelen.

Al snel blijkt dat dit niet zomaar een Escape Room is. Het is een hele gevaarlijke: wie een puzzel niet op tijd oplost, legt het loodje. Zo krijgen de spelers te maken met een ruimte die steeds heter wordt, en ook een ruimte die zo koud is dat ze dreigen te bevriezen.

Yorick van Wageningen

De Nederlandse acteur Yorick van Wageningen heeft een rolletje in Escape Room. Hij speelt Games Master Woo Tan Yu. Ook in het vervolg Escape Room: Tournament of Champions is hij te zien, maar dan alleen in flashbacks naar deze eerste film.

Meer over