Escobar

Penélope Cruz valt voor drugsbaron Pablo Escobar

RTL 7 - dinsdag 20 juni om 20:27

Escobar gaat over de liefdesrelatie die drugsbaron Pablo Escobar had met journaliste Virginia Vallejo.

Begin jaren tachtig groeide Pablo Escobar in Colombia uit van een arme volksjongen tot een van de grootste drugsbazen ter wereld. Tot Amerika – Escobars grootste afzetmarkt – begint aan de zogenaamde ‘war on drugs’.

Escobar

Als geheime diensten Escobar (Javier Bardem) in de smiezen krijgen en voormalige vrienden beginnen te klikken, sluit het net zich langzaam om de grote crimineel.

Het misdaaddrama Escobar vertelt het verhaal van de drugsbaron vanuit een ander perspectief: een van zijn minnaressen. Deze Virginia Vallejo (Penélope Cruz), een televisiejournalist, zag haar goede imago verschrompelen door haar relatie met de drugsbaron.

Hoewel beide hoofdrolspelers tot de acteertop behoren, kunnen ze niet op tegen het feit dat dit drama, gebaseerd op de memoires van Vallejo, toch echt een half uur te lang duurt.

Penélope Cruz

De hoofdrolspelers in Escobar zijn in het dagelijks leven ook geliefden. Penélope Cruz en Javier Bardem zijn al sinds 2007 een stel.

In 2010 trouwden ze. Bardem en Cruz hebben samen twee kinderen.

Om net zo vadsig te zijn als Pablo Escobar draagt Javier Bardem in de film een nepbuik. Cruz was niet blij met hoe haar man eruitzag als hij het ding droeg.

Meer over