Europa League: PSV - Arsenal

PSV neemt het thuis op tegen Arsenal

Veronica - donderdag 27 oktober om 18:00

© ADRIAN DENNIS / AFP
PSV treft in de vijfde speelronde van de Europa League een tegenstander van formaat. Arsenal komt naar het Philips Stadion. Die ploeg is goed begonnen aan de Engelse competitie en is dan ook favoriet voor de groepszege.

De teleurstelling in Eindhoven was groot toen PSV de groepsfase van de Champions League niet wist te bereiken. Op papier was dit ook zeker mogelijk. Nadat het sterke AS Monaco nog wel werd uitgeschakeld, bleek het Schotse Rangers FC te sterk. Wat voor PSV rest is de Europa League, het tweede Europese toernooi.

PSV vs. Arsenal

Een schrale troost is dat de Eindhovenaren bij de loting aan een tegenstander van formaat zijn gekoppeld: Arsenal, de grote favoriet voor de groepswinst. Dankzij deze wedstrijd krijgen de mannen van Ruud van Nistelrooy toch nog een beetje het gevoel van de Champions League. Al is het te hopen dat ze het beter doen dan vorige week: de club uit Eindhoven verloor in de inhaalwedstrijd met 1 - 0. 

Feyenoord en AZ

Nog twee andere Nederlandse ploegen komen Europees in actie: Feyenoord reist naar Oostenrijk voor een wedstrijd tegen Sturm Graz, AZ speelt tegen het Liechtensteinse FC Vaduz.

Meer over