Europa League: Sevilla - AS Roma (finale)

Tijd voor de spannende finale van de Europa League 2023: Sevilla vs. AS Roma

Veronica - woensdag 31 mei om 20:55

© ANP / Maurice van Steen
Er staan geen Nederlandse ploegen in de finale in het Ferenc Puskásstadion in Boedapest. Toch betekent dat niet dat er geen Nederlandse inbreng is. Bij AS Roma houden landgenoten Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp toch de eer hoog.

Feyenoord haalde de finale van de Europa League dit jaar niet, AS Roma bleek – net als in de Conference League-finale vorig seizoen – te sterk. Toch betekent dit niet dat er helemaal geen Nederlandse inbreng in de eindstrijd in Boedapest is. Een van de twee finalisten is namelijk AS Roma en bij die ploeg staan zelfs twee Nederlanders onder contract.

Georginio Wijnaldum

Aan Nederlanders Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp de taak om de eer hoog te houden bij AS Roma. Nederland is de laatste jaren sowieso goed vertegenwoordigd geweest in de finales. Zo was Giovanni van Bronckhorst vorig jaar trainer van finalist Rangers FC en had de finale van 2020 met Luuk de Jong een Nederlandse matchwinner.

Sevilla vs. AS Roma

AS Roma neemt het vanavond op tegen Sevilla, een keiharde tegenstander. "Voor Sevilla is het spelen van een Europa League-finale bijna normaal. Voor ons is het heel bijzonder", stelde Roma-trainer José Mourinho eerder op de persconferentie. "Wij willen geschiedenis schrijven. Hoewel de historie er niet toe doet, is Sevilla op basis daarvan wel favoriet. Dat respecteren we."

Meer over