Europe League: Humberto en Wilfred zijn er klaar voor

Vanavond gaat de Europa League van start. RTL 7 heeft de uitzendrechten verworven van deze opvolger van de UEFA Cup. Wat fijn voor RTL (en ons voetbalfans natuurlijk) dat Ajax, Heerenveen, PSV en FC Twente aan dit Europese toernooi mogen meedoen!

Aan de nieuwe Europa League doen 48 clubs mee. Ze zijn verdeeld over twaalf poules van vier clubs.

De beste twee van elke poule spelen na de winterstop in de knockoutfase. En de Nederlandse ploegen hebben niet slecht geloot.

Ontmoetingen
Zo begint Ajax de Europa League tegen het Roemeense Timisoara, de ploeg die wordt gecoacht door de oud-Feyenoorder Ioan Sabau. PSV speelt haar eerste wedstrijd uit tegen Sparta PSV. De Eindhovenaren komen daar een bekende tegen. Oud-PSV’er Jozef Chovanec is de technisch directeur van de Tsjechische club.

FC Twente en Heerenveen hebben het deze eerste wedstrijd wat minder getroffen. De Tukkers wacht een heet avondje aan de boorden van de Bosporus. Fenerbahce-uit is is altijd een heksenketel. Heerenveen ontmoet de angstgegner van Nederlandse clubs: Sporting Lissabon. De Portugezen speelden zeven keer eerder een dubbele ontmoeting tegen een Nederlandse club en won ze alle zeven!

De laatste twee, tegen AZ in 2005 en onlangs tegen FC Twente zelfs in de allerlaatste seconde van de blessuretijd.

Het schema:

18:30 UEFA Europa League Ajax - FC Timişoara
21:00 UEFA Europa League Sparta Praag - PSV
23:00 UEFA Europa League Samenvattingen

Reageren