Eurotrip

Op Eurotrip met Scott Mechlowitz

Com. Centr. - zaterdag 10 september om 22:00

Een Amerikaanse tiener reist in EuroTrip naar Europa om het goed te maken met het meisje dat hij voor een jongen aanzag.

De Amerikaanse tiener Scott (Scott Mechlowicz) correspondeert al jaren met zijn Duitse penvriend Mike. Bij hem kan hij alles kwijt.

EuroTrip

Of toch niet? Als Scott hem vertelt dat zijn vriendin Fiona hem gedumpt heeft, gebeurt er iets geks.

Ineens begint Mike avances te maken. Daar heeft Scott geen trek in, dus verbreekt hij het contact.

Tot hij ontdekt dat hij degene is die een stomme fout heeft gemaakt. Zijn Duitse penvriend heet niet Mike, maar Mieke.

Hoe moet hij dat nu ooit nog goedmaken? Scott ziet in EuroTrip maar één oplossing: hij moet naar Duitsland om haar persoonlijk zijn excuses aan te bieden.

Hij gaat niet alleen. Samen met zijn beste vrienden beleeft hij wilde avonturen in onder meer Londen, Parijs en Berlijn.

Matt Damon

Het is niet iemand die je zou verwachten in een tienerkomedie als deze, maar Matt Damon heeft een piepklein rolletje in EuroTrip. Hij speelt een gepiercete, kaalgeschoren punker die het met Scotts liefje Fiona heeft aangelegd.

Niet alleen dat: hij zingt er met een band een liedje over: ‘Scotty doesn’t know’. 

Waarom Damon dat cameorolletje aannam? Omdat hij de scenarioschrijvers van EuroTrip nog kende uit zijn studietijd.

Een vriendendienst dus. Dat Damon toch al in de buurt was – hij was in Tsjechië voor de opnames van The Brothers Grimm – hielp ook mee.

Net als het feit dat hij in die film toch al een pruik moest dragen. Hij kon dus zonder problemen zijn hoofd kaalscheren.

Meer over