Eurovisie Songfestival 2021

Tweede halve finale Eurovisie Songfestival 2021

NPO 1 - donderdag 20 mei om 21:00

© Chris Philippo
In de tweede halve finale komt onder meer San Marino op het podium, waarvan wordt gezegd dat ze misschien wel de internationale superster Flo Ride meenemen. Verder een Deense discostamper, een Bulgaarse Billie Eilish en een klassieke ballade uit Albanië.

In heel Europa waren Songfestivalfans vorig jaar teleurgesteld dat het festijn niet doorging, maar op IJsland was de deceptie helemaal enorm. De Scandinaviërs hadden volgens de bookmakers de gedoodverfde winnaar afgevaardigd, en dat zou een primeur zijn voor het eiland. Dit jaar hebben ze ook een hartstikke leuk liedje, maar op het podium zullen ze niet staan: een va de bandleden heeft corona en dus zal er een opname van een repetitie ingestart worden.

Servische Dolly Dots

Verder deze ronde onder meer drie Servische Dolly Dots met een hip bedoeld zomerhitje, een onvermijdelijke Balkanballade uit Albanië, een Deense discostamper en nog maar eens een Billie Eilish-achtige act, ditmaal uit Bulgarije.

Voor het complete schema van de tweede halve finale, klik je hier

Sander Lantinga

Cornald Maas en Sander Lantinga verzorgen net als dinsdag het commentaar bij de optredens. Normaal zit Jan Smit naast Maas om zijn expertise op de optredens los te laten, maar de Volendammer staat als presentator naast Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager. Er was dus een vacature en songfestivalfan Lantinga vertelt dat het een klus is die hij altijd al een keer heeft willen doen. "Ik voel me enorm vereerd. Zeker omdat dit jaar het festival in Nederland wordt georganiseerd en het eenmalig is, vind ik dit het leukste vakantiebaantje ooit." Hij kijkt uit naar de samenwerking met Maas. "Voor Cornald ook fijn dat ik hem onder mijn hoede kan nemen om hem alle ins en outs van het songfestival mee te geven.”

Meer over