Eurovisie Songfestival 2024

De finale van het Eurovisie Songfestival 2024 vindt plaats zónder Joost Klein

NPO 1 - zaterdag 11 mei om 21:00

© Eurovision Song Contest (press)
Ondanks dat Joost Klein door zijn diskwalificatie niet in de grote finale van het Eurovisie Songfestival zal aantreden, gaat het festijn wel gewoon door. Nu is alleen de vraag: gaat de winst naar Kroatië, Zwitserland of toch 'dark horse' Israël?

Het waren grote woorden van Frits Spits: de muziekkenner en NPO Radio 1-dj beloofde zijn microfoon op te eten als Joost Klein het Songfestival niet wint. We hopen dat hij genoeg peper en zout in huis heeft, want winnen gaat de Leeuwarder niet. Vanwege een incident achter de schermen is hij gediskwalificeerd

Eurovisie Songfestival in Zweden

De vraag is daarom ook: wie maakt er nu wel kans op de winst? De kanshebbers lijken op voorhand uit Frankrijk, Israël, Italië, Ierland, Zwitserland en Kroatië te komen. Gastland en organisator Zweden hoort niet tot het favorietenrijtje, maar weet bij voorbaat al dat het een historische editie wordt.

Lees ook: Schema finale Eurovisie Songfestival 2024 

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat ABBA het Songfestival won met het nummer ‘Waterloo’. Het was de doorbraak van de groep, die daarna een enorme reeks hits produceerde. Daar staan de trotse organisatoren vast bij stil.

Wanneer is de finale van het Eurovisie Songfestival 2024 op televisie te zien?

De finale van het Eurovisie Songfestival 2024 is op zaterdag 11 mei vanaf 21:00 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over