Eus' boekenclub

Dieuwertje Blok en zanger Kenny B in Eus' Boekenclub

NPO 2 - dinsdag 12 april om 19:52

© NTR
Griet Op de Beeck houdt niet van recensies, maar in Eus' Boekenclub ontkomt ze er niet aan. Özcan Akyol, Dieuwertje Blok en zanger Kenny B bespreken namelijk deze aflevering Jij mag alles zijn, haar kinderboek over een meisje met een depressieve moeder.

“Een boek is voor mij zoiets persoonlijks, zoiets belangrijks, dat ik mezelf moet beschermen tegen recensies”, zei Griet Op de Beeck in 2021 tegen de Volkskrant. Beoordelingen van haar werk leest de bestsellerauteur dus nooit, maar in Eus’ Boekenclub ontkomt ze er niet aan.

Dieuwertje Blok

In haar bijzijn bespreken presentator Özcan Akyol, Dieuwertje Blok en zanger Kenny B Jij mag alles zijn, Op de Beecks eerste kinderboek over een negenjarig meisje met een depressieve moeder en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

De poëzie komt dit keer van Marieke Lucas Rijneveld, en Fred Bijsmans toont zijn collectie vooroorlogse boeken en brochures over taboes uit die tijd, zoals prostitutie en anticonceptie. Lastige onderwerpen, de samenleving was destijds bijzonder preuts.

Meer over