Eva Jinek terug zonder martelbank

De beruchte bank in de talkshow van Eva Jinek is verdwenen. De grote vraag: Waar moeten de gasten nu op zitten?

Zoals Trijntje in de aanloop naar het Songfestival ‘de jurk’ had, zo had Eva vorig seizoen ‘de bank’. Eerder dit jaar verklaarde Eva Jinek nog stellig in De wereld draait door: ‘I love mijn bank’. Maar ja, ze was zo’n beetje de enige en dus begint het nieuwe seizoen van haar late night show zonder het oncomfortabele gevaarte.

Rutte

Zelfs premier Rutte beklaagde zich erover toen hij bij haar te gast was. „De bank is verschrikkelijk, maar ik heb vóór de uitzending de kans gehad hem eventjes uit te proberen. Dit zou de beste houding zijn. Ik hoop dat dat ook klopt. Of hij ermee door kan? Nee, hij moet echt weg”, aldus Rutte in Jinek. Bindend was het advies volgens hem overigens niet, maar de presentatrice heeft toch naar hem geluisterd.

Stoelen of zitzakken?

Hoe het nieuwe decor van de talkshow eruitziet, houdt de KRO-NCRV angstvallig geheim tot de uitzending: De vraag is: waar zitten ze op? Toch de bank? Stoelen, zitzakken of op de grond?’. Na vanavond weten we meer.

In de eerste uitzending zijn Michael van Praag (die komt praten over de FIFA), schrijfster Marion Pauw en Turkije-correspondent Lucas Waagmeester te gast.

Lees ook:
Eva kan zich helemaal concentreren op het nieuwe seizoen van Jinek sinds ze weer vrijgezel is

Reageren