Evan Almighty

Vier jaar na de hit Bruce Almighty (2003) maakte regisseur Tom Shadyac (Ace Ventura: Pet Detective, Liar Liar, The Nutty Professor) een vervolg. Jim Carrey en Jennifer Aniston, hoofdrolspelers in deel 1, wilden niet op herhaling. En dus werd Steve Carell opgetrommeld, die in het origineel al nieuwslezer Evan Baxter speelde.

In Evan Almighty verhuist hij met zijn gezin naar Virginia om als Congreslid 'de wereld te verbeteren'. Alles loopt op rolletjes, totdat God (opnieuw Morgan Freeman) in Evans leven verschijnt en het volledig op z’n kop zet.

Geloof
Evan ontpopt zich als een eigentijdse Noach, wanneer God hem vraagt een ark te bouwen om de wereld te redden van een tweede zondvloed. Zijn vrouw (Lauren Graham) en drie zonen denken aanvankelijk dat er een steekje aan hem loszit, maar na verloop van tijd beginnen ook zij te geloven in bijbelse motieven.

Mag er zijn
Bij verschijning was Evan Almighty de duurste komedie ooit gemaakt. Het resultaat mag er zijn: de special effects zijn indrukwekkend, de ark lijkt levensecht en zonder de honderd dierenparen was de film niet half zo leuk geweest. Ondanks dat kreeg de film voornamelijk negatieve kritieken en leverde hij minder op dan hij kostte.

Reageren