Evan Almighty

Steve Carell heeft een bijzondere gave als Evan Almighty

Veronica - vrijdag 15 juli om 22:25

© Turner
Midden in zijn verkiezingscampagne krijgt een politicus een boodschap van God. Hij moet een ark bouwen om mens en dier tegen een naderende zondvloed te beschermen.

In Bruce Almighty had Jim Carrey een lijntje met God, gespeeld door Morgan Freeman. Vijf jaar later kwam er een vervolg. Zonder Jim Carrey, maar wel weer met Freeman in de rol van de Almachtige.

Evan Almighty

Naast God komt er in Evan Almighty nog een oude bekende voorbij. Steve Carell is opnieuw Evan, de irritante weerman waar Bruce zo’n hekel aan had.

Evan zit inmiddels in de politiek. Dat gaat hem goed af. Mede dankzij zijn slogan ‘Change the world’ lijkt hij zelfs een plekje in het Congres te kunnen bemachtigen.

Een goddelijke ingreep gooit roet in het eten. Juist in campagnetijd blijkt dat God Evan heeft uitverkoren om de nieuwe Noach te worden: hij moet een ark bouwen.

Steve Carell

Evan denkt dat de oude grijsaard die hem dit nieuws brengt een grapje maakt. Een ark bouwen, leuk geprobeerd, maar dat trapt Evan dus mooi niet in.

Tot er de volgende dag een lading hout voor zijn deur ligt. O, en Evan heeft ineens een oudtestamentische look, inclusief baard die niet weg te scheren is. Zou die ouwe dan toch gelijk hebben?

Het was de bedoeling dat Evan Almighty een direct vervolg op Bruce Almighty zou worden. In het oorspronkelijke script gaf God Bruce opdracht een ark te bouwen. 

Toen Jim Carrey zich terugtrok, nam Steve Carell als Evan de hoofdrol over.

Meer over