Eveline's Asian favourites

Eveline Wu neemt je op 24Kitchen mee naar de rijke Aziatische keuken

24kitchen - dinsdag 7 februari om 18:00

© 24Kitchen
Chef-kok Eveline Wu neemt de kijker in Eveline's Asian Favourites mee naar de rijke Aziatische keuken. Van pekingeend tot krokante kip karaage uit Japan en Nepalese dahl baht. Wu kiest steeds twee gerechten en vertelt over hun oorsprong.

Chef-kok Eveline Wu neemt de kijker mee naar de rijke Aziatische keuken. Ze deelt haar favoriete gerechten uit heel Azië, van pekingeend en cakejes uit Kanton tot krokante kip karaage uit Japan en Nepalese dahl baht met linzen en rijst. In iedere aflevering van Eveline's Asian Favourites kiest Wu twee gerechten en vertelt over hun oorsprong.

Eveline Wu

Wu wil het Nederlandse publiek echt iets meegeven over de oosterse keuken. Aan RTL Nieuws vertelde ze over haar Chinese achtergrond en de grote rol die voedsel daar speelt. 'Daar staat niet alleen vlees, of alleen vis op tafel zoals in Nederland. Maar alles: vlees, vis, groenten én fruit. In de Chinese cultuur brengt het ongeluk als je een halve kip op tafel zet. Alles moet héél zijn, anders valt de familie uit elkaar. Dat is het bijgeloof."

Meer over