Even tot hier

Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn terug met Even tot Hier

NPO 1 - zaterdag 8 april om 21:28

© BNNVARA
Jeroen Woe en Niels van der Laan nemen de komende weken in Even tot Hier weer het nieuws door op hun satirische en bovenal muzikale wijze. Miguel Wiels is weer van de partij in zijn onmisbare dubbelrol als bandleider en kop-van-jut.

Niels van der Laan en Jeroen Woe maken zich op voor het negende seizoen van het met een Gouden Televizier-Ring bekroonde Even tot Hier. De komende weken nemen ze samen met bandleider Miguel Wiels op satirische en muzikale wijze de actualiteit door.

Even tot Hier

Vaste waarde in de show blijven de wekelijkse optredens van artiesten die nieuwe, actuele versies van hun grootste hits zingen. De mannen lijken in hun boekingen bewust te kiezen voor sterren die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Op die manier maakten jongere generaties de afgelopen seizoenen kennis met vedettes als Astrid Nijgh, Lenny Kuhr en Jenny Arean. Die laatste zong ‘Bukken kan niet meer’, een lied over spierpijn en blessures tijdens het schaatsen vol krachttermen die nog nooit zo keurig klonken.

Niels van der Laan en Jeroen Woe

Hopelijk krijgen Van der Laan, Woe en hun schrijversteam dit seizoen iets meer nachtrust. De vorige reeks speelde zich af tijdens het WK voetbal. Vanwege het aanzienlijke tijdsverschil met Qatar konden ze pas laat op de avond de uitslag van de wedstrijden in hun programma verwerken.

Gelukkig beschikken de mannen over het talent om onder druk te presteren, want hun uiteindelijk alom geprezen lofzang op coach Louis van Gaal moest binnen een kwartier op papier staan. Bescheiden als ze zijn gaven Van der Laan en Woe alle credits aan gastartiest Lenny Kuhr, die het lied vol overgave bracht, alsof ze het al jaren deed.

Even tot Hier is vanaf vanavond weer wekelijks rond 21:28 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over