Evenblij maakt vrienden

Frank Evenblij bezoekt Ilse DeLange in Duitse hoofdstad Berlijn

NPO 1 - vrijdag 23 september om 21:27

© BNNVARA
In dit seizoensslot van Evenblij Maakt Vrienden gaat Evenblij langs bij Ilse DeLange, die haar Duitse tournee aan het voorbereiden is. Ook bezoekt hij Abdi Nageeye. In april werd hij de eerste Nederlander ooit die de marathon van Rotterdam won.

In alweer de laatste Evenblij Maakt Vrienden van dit seizoen gaat Frank Evenblij de grens over, naar Duitsland en naar Ethiopië. Hij zoekt Ilse DeLange op in Berlijn waar ze zich voorbereidt op haar Duitse tour.

Ilse DeLange

Na haar deelname aan Sing meinen Song, de Duitse versie van De beste zangers werd DeLange populair bij de Oosterburen. Dat mondde uit in een vaste plaats als jurylid bij de talentenshow Deutschland sucht den Superstar, de Duitse Idols. Toen waren de kijkers wat verdeeld over haar deelname.

Abdi Nageeye

Evenblij ontmoet ook marathonloper Abdi Nageeye. De atleet ontvluchtte de burgeroorlog in zijn geboorteland Somalië en woont sinds 1996 in Nederland. In april dit jaar won hij als eerste Nederlander ooit de marathon van Rotterdam. In Ethiopië ontmoet hij zijn familie.

Meer over